Projecte realitzat com a Treball Final de Màster del màster habilitant d'Enginyeria de Telecomunicació.
Aquest treball ha tractat el disseny i desenvolupament d'una solució d'escaneig d'entorn en tres dimensions muntat a un vehicle dirigit de manera remota utiltzant components de baix cost.
El processament i control del sistema s'ha fet utilitzant una Raspberry Pi 5 en el que s'han programat les funcionalitats utilitzant ROS2 Jazzy (https://docs.ros.org/en/jazzy/). Com a sensor de captura per al núvol de punts de l'escaneig s'ha utilitzat un RPLIDAR A1 de Slamtec (https://www.slamtec.com/en/lidar/a1) (LiDAR 2D) amb una rotació en un eix addicional a partir d'un mecanisme dissenyat a mesura per a la obtenció de punts de l'espai 3D.
El codi del projecte es troba disponible i amb accés obert al repositori de GitHub del projecte.
El document de la memòria del projecte es pot consultar al següent enllaç (pròximament).
Imatge del robot dissenyat (esquerra) i representació d'un núvol de punts obtingut amb el sistema (dreta).
Projecte realitzat com a Treball Final de Grau del grau d' Enginyeria de Sistemes Audiovisuals.
Els assistents de veu són cada cop més presents en la vida quotidiana. A part dels sistemes comercials és convenient disposar de sistemes oberts i lliures per tal que tota la comunitat pugui desenvolupar aplicacions pròpies.
El projecte ha consistit en col·laborar en la millora de la versió actual en català de l'assistent Mycroft (https://mycroft.ai/). Per això ha calgut fer una instal·lació local del sistema en mode desenvolupador, fer diferents proves de validació dels mòduls (reconeixement, síntesi, gestió del diàleg, habilitats) i finalment programar millores.
El codi del projecte es troba disponible i amb accés obert al repositori de GitHub del projecte.
El document de la memòria del projecte es pot consultar al següent enllaç.
Projecte de la assignatura Continguts Multimèdia consistent en dissenyar una pàgina web en HTML i CSS amb una sèrie de requisits predefinits.
Es va optar per fer-ne una que recollís articles i posts d'una revista d'arquitectura i disseny ficticia. El web es pot navegar al següent enllaç.
Inici de la pàgina web.
Article d'exemple de la revista.
Projecte de la assignatura Circuits i Dispositius Electrónics en el que vaig dissenyar un pedal d'efectes funcional amb processat del senyal realitzat per un Arduino Due i disseny basat en el pedal Electrosmash pedalSHIELD Due (veure enllaç). Posteriorment el vaig muntar juntament amb un company de classe. Per al disseny de la placa PCB vaig utilitzar el software Altium Designer.
Disseny de la PCB del pedal d'efectes. Software: Altium Designer.
Foto de la PCB durant el procés de soldatge vist a través d'una lupa.
Projecte de la assignatura Estructures de dades i Orientació a objectes realitzat amb Marçal Garcia. El projecte consistia en dissenyar una eina informàtica o videojoc senzill amb el llenguatge de programació C++ i la llibreria per a la programació de videojocs Raylib (veure enllaç).
En el nostre cas vam elegir la segona opció. El joc programat està basat en el conegut joc Geometry Dash, en el que es controla un cub que salta i ha d'anar saltant obstacles en un entorn de plataformes que recorda al videojoc Super Mario Bros.
Demostració de Geometry Edosh.
Projecte de l'assignatura de Gestió i Distribució de Sistemes Audiovisuals en grup de quatre persones (Equip 2: Marçal Garcia, Marc Leon, Guillem Martínez-illescas i Aleix Martínez) consistent en crear un sistema de reconeixement i classificació d'edificis en Python de la ciutat de Terrassa, a la província de Barcelona. Es va crear un conjunt de dades a partir de fotografies de tots els alumnes de la assignatura, que es pot trobar actualitzada cada any en aquest enllaç.
A més, es va realitzar una competició per veure quin grup aconseguia una millor classificació i ordenació dels edificis a partir d'unes imatges de test iguals per als 4 equips participants. El nostre grup (Equip 2) va quedar primer a la classificació de Kaggle (veure enllaç).
El projecte, juntament amb tots els scrips creats i conjunts de dades utilitzats es poden trobar en aquest projecte de GitHub.
A la imatge superior es mostra la comparació del resultat de la classificació de l'algorisme on s'observa la imatge de test (enquadrada en vermell) i les imatges de la base de dades de major a menor semblança (només 11 resultats més semblants).
Projecte de l'assignatura Projectes d'Enginyeria consistent en implementar una utilitat IoT a partir de dues plaques NodeMCU (placa de desenvolupament pensada per a utilitats IoT) i un sensor de qualsevol tipus connectat a un Arduino UNO. Aquest projecte el vaig fer juntament a Marçal Garcia i Guillem Martínez-illescas. En el nostre cas, vam decidir implementar un mesurador de freqüència cardíaca a partir d'un sensor ideat per a això anomenat KY-039 (mòdul d'Arduino), a partir d'un LED de llum infrarroja i un receptor per a la llum emesa per aquest en el que, introduint el dit entre aquests dos, fos capaç de veure canvis de nivell segons les pulsacions de la sang al dit.
La idea d'aquest projecte va ser crear una comunicació entre dos dispositius aprofitant el mòdul WiFi del que disposa NodeMCU. El primer, connectat a l'Arduino i del qual rebia les dades del sensor de freqüència cardíaca utilitzant una connexió Serial, tenia la funció de fer un processament d'aquestes dades y enviar-les a un servidor a partir de peticions HTTP.
L'altra placa de desenvolupament, pel contrari, tenia la finalitat de rebre aquestes dades mitjançant peticions HTTP GET i, segons uns límits de freqüència cardíaca establerts com a segurs o perillosos, encenía un el LED verd o vermell, respectivament.
A la imatge superior es mostren les dues plaques de desenvolupament NodeMCU. La superior, era la encarregada d'obtenir les dades del sensor i enviar-les al servidor. La de baix, s'encarregava de rebre'ls per HTTP i encendre el LED corresponent segons el valor de la freqüència.
Llibreria de Python de classes i funcions de processament d'àudio i temes relacionats per a l'assignatura d'Algorismia i Programació Audiovisual. Aquesta llibreria, juntament a la seva documentació i descripció de funcions, es pot trobar en el següent enllaç a la llibreria a GitHub.
Entre les funcions es troben utilitats per dissenyar diferents filtres FIR o IIR, llegir, escriure i modificar fitxers WAV o fer la Transformada de Fourier d'un senyal utilitzant diferents mètodes.
Al meu perfil de GitHub hi podeu trobar més scripts i codis de tot tipus.
Llibreria de Python de funcions pensades per calcular paràmetres relacionats amb antenes, guanys i paràmetres de dispersió S.
La llibreria es pot trobar en aquest enllaç de GitHub.
"De pares a fills". Curtmetratge de Carlos Seguí, Javier Bosch i Aleix Martínez presentat al concurs jove de curtmetratges de l'Ajuntament de Maó en contra de la violència de gènere: "Jo dic PROU".
"Excursió a La Mola"
"Viatge a Andorra. Febrer 2020"
"Posta de sol a Alcaufar"